Jozef Antonius (4)


Op 31 januari 1951 trouwt Jozef Antonius, Joop Couturier met Antonia Simone Neeltje, Anny Timmer.
Het burgerlijk huwelijk wordt gesloten in het gemeentehuis van Soest.
Verlovingsfoto's Joop Couturier en Annie Timmer
Verlovingsfoto's van Joop en Anny


Trouwkaart Joop Couturier en Anny TimmerAfschrift huwelijksakte Joop Couturier en Anny Timmer

Links de Trouwkaart en rechts een afschrift van de huwelijksakte. Hieronder aantal trouwfoto's. Rechtsom met de klok mee: Het tekenen van de trouwakte door Joop Couturier en Anny Timmer; bij het verlaten van het gemeentehuis; de vader van de de bruidegom, Jan Couturier met de vriendin van de vader van de bruid "oma Zwitser"; de vader de bruid, Simon Timmer met de moeder van de bruidegom, Mientje Couturier-Sjoukes; het bruidspaar met de bruidsjonker en het bruidsmeisje; het 'statieportret' met van links naar rechts: Jan Couturier, Piet Keppel, Mientje Couturier-Sjoukes, Joop Couturier, Anny Couturier-Timmer, Hans Brokke, Simon Brokke, Jo McAnerney-Brokke, Mona Brokke-Timmer, Nelie Keppel-Timmer, Simon Timmer.
Trouwfoto's Joop Couturier en Anny Timmer

Trouwfoto's Joop Couturier en Anny Timmer

Menu huwelijksdiner Joop Couturier en Anny Couturier-Timmer
Zo vlak na de 2e wereldoorlog is er niet veel geld te besteden. De receptie wordt gehouden in het huis van de vader van de bruid aan de van Strealenlaan 38 (nu 42) in Soest. 's avonds wordt er gedineerd in restaurant Groot Kievietsdal. De Menukaart is schijnbaar snel in elkaar gezet gezien de foute naam (Gouturier i.p.v. Couturier) en het gebruikte frans op de kaart.

Het echtpaar gaat wonen in Klundert bij Rinus en Corry Gorissen op de Aleidstraat 9. In Klundert vindt op 20 februari 1952 het kerkelijk huwelijk plaats. Helaas zijn hier geen foto's van bewaard gebleven, maar wel het kerkelijk trouwboekje. Dit bevat niet alleen de gegevens over hun kerkelijk huwelijk en de geboorte- en doopdata van hun 3 zonen, maar ook 'Korte Onderrichtingen en Nuttige Wenken voor Gehuwden'. Het geeft een mooi tijdsbeeld hoe het is om in die tijd katholiek te zijn...
Het verhaal gaat dat, als het bruidspaar weer thuis is, de koster langs komt om te vragen om terug te keren naar de kerk, omdat de verkeerde mis gelezen is (Anny is niet katholiek gedoopt). Mijn vader schijnt geantwoord te hebben: "Laat de Pastoor dan maar hier komen". Die heeft wel een aantekening in  het trouwboekje gemaakt.

Kerkelijk trouwboekje Joop Couturier en Anny Couturier-Timmer
Kerkelijk trouwboekje Joop Couturier en Anny Couturier-Timmer
Kerkelijk trouwboekje Joop Couturier en Anny Couturier-Timmer
Kerkelijk trouwboekje Joop Couturier en Anny Couturier-Timmer
Kerkelijk trouwboekje Joop Couturier en Anny Couturier-Timmer

In 1953 maken zij de watersnood mee. Op de foto's van links naar rechts: Anny Couturier (aan de huizen is goed te zien hoe hoog het water gestaan heeft); onbekende vrouw en man en Anny Couturier; onbekende vrouw en Joop Couturier; Anny Couturier; een deel van de boedel.
foto's watersnood Klundert 1953

Na de watersnoodramp gaan ze weer in Bussum wonen. Op 22 december 1956 laat Anny zich alsnog katholiek dopen.
Doopoorkonde Antonia Couturier-Timmer

Op 31 januari 2001 vieren Joop en Anny hun 50 jarig huwelijk, samen met hun kinderen en kleinkinderen.
50 jarig huwelijk van Joop en Anny Couturier-Timmer

Op 18 februari 2015 overlijdt Antonia Simone Neeltje op bijna 93 jarige leeftijd in de Zandzee te Bussum.
Overlijden Antonia Simone Neeltje Timmer